درمان خشکی پوست صورت با۲۵روش
۱- تا می توانید آب بنوشید : آب زیاد باعث سر زنده و با طراوت شدن پوست
می شود . نوشیدن روزانه بیش از ۸ لیوان آب توصیه می شود.
۲- یک لیوان شیر گرم را با یک یا دو قاشق روغن بادام مخلوط کرده و قبل از
خواب بنوشید . معجزه می کند !
۳- لوسیون بچه ، برای نرم کردن پوست بسیار مفید است . لوسیون های
بزرگسالان معمولا مواد شیمیایی متعددی دارند که ممکن است برای شما مفید
نباشد.
۴- قبل از حمام ، مقداری عسل به پوست خود بمالید و چند دقیقه منتظر
بمانید . عسل یک نرم کننده پوست قوی است .
۵- در افسانه های قدیمی همواره ملکه ها در وانی پر از شیر غوطه ور می
شدند ، این کار برای پوست بسیار سودمند است ولی … ! غوطه ور شدن در وانی
پر از آب گرم و مقداری شیر معجزه می کند !
۶- بعد از دوش گرفتن مقداری روغن کنجد به بدن خود بمالید.
۷- روغن نارگیل یا آوکادو بسیار موثر است .
۸- خمیر آوکادو را اگر به بدن خود بمالید ، باعث تقویت و جلای پوست می گردد.
۹- مقداری سودا و آرد جو دو سر و وانیل را مخلوط کنید و به صورت خمیر در
آورید و سپس آن را با یک وان پر از آب گرم ترکیب کنید و تا می توانید
داخل وان غوطه ور شوید ، به پوست خشک خواهید گفت : خداحافظ .
۱۰- قبل از شستشوی دستانتان ، می توانید به آنها مقداری آرد جو دو سر بمالید .
۱۱- روغن گلیسیرین سودمند است .
۱۲- در منزل از مرطوب کننده هوا استفاده کنید و از هوای خشک پرهیز کنید .
۱۳- در روزهای سرد زمستانی ، از دوش آب داغ و یا وان پر از آب داغ پرهیز
کنید ، در عوض دوش آب گرم بسیار سودمند است .
۱۴- از صابون های با مواد طبیعی استفاده کنید .
۱۵- هنگام شستشوی ظروف و یا چیز های دیگر حتما” از دستکش های مناسب استفاده کنید .
۱۶- اگر هنگام شستشوی صورت احساس ناراحتی می کنید ؛ مقداری زرده تخم مرغ
را با روغن زیتون و آب پرتفال و چند قطره گلاب و آب لیمو مخلوط کنید .
سپس این ترکیب را به صورت خود بمالید . پس از ۱۵ دقیقه صورت خود را
بشویید .
۱۷- روغن ماهی سالمون مفید است.
۱۸- آیا پاشنه پاهای شما خشک و دردناک است ؟ قسمت داخلی پوست موز را روی
آن بمالید ، خوب می شود !
۱۹- موز برای خشکی پوست صورت و گردن هم مفید است . یک موز رسیده را به
پوست خود بمالید و چند دقیقه بعد با آب گرم بشویید .
۲۰- روزانه به مقدار کافی میوه بخورید .
۲۱- سیگارتان را ترک کنید .
۲۲- تا می توانید ورزش کنید . ورزش باعث باز شدن منفذ ها و خلل و فرج پوست می شود .
۲۳- از ادویه های زرد چوبه ، زیره سبز ، گشنیز به مقدار کافی در غذاهای
خود استفاده کنید.
۲۴- به مقدار کافی در شبانه روز بخوابید . ۸ ساعت!
۲۵- ژله پترولیوم بر روی پوست خشک بمالید ، مفید است.
راز در کوب های قدیم چه بوده است
در گذشته کسی که پشت در می رسید در کوب مختص خود را میزد که صاحبخانه مطلع شود چه فردی پشت در است . درکوبهای قدیم سه نوع بوده:
1 _ مرد کوب؛
صدایی بم و خشن داشت و کوبیدن آن نشانگر این بود که مردی پشت در است. اگر مرد خانه حضور داشت که در را میگشود، وگرنه زن خانه از پشت در و با تغییر صدا به وسیله
بردن انگشت در درون دهان میپرسید کیست و چه کار دارد.
2_ زن کوب؛
صدایی زیر و ظریف داشت و کوبیدن آن نشانگر آن بود که زنی پشت در است. در این صورت زن خانه پشت در رفته و آن را میگشود.
3_ غریب کوب؛
هر گاه غریبهای از روستا یا شهر دیگری به آبادی وارد میشد، اولین منزلی را که این کوبه را داشت، دقالباب میکرد، به این امید که ممکن بود صاحبخانه به او
پناه دهد. اگر صاحبخانه امکان پذیرایی از غریبه را داشت، در را میگشود، وگرنه غریبه به خانه بعد مراجعه میکرد. این درکوبها یکی از مظاهر حفظ حریم در خانواده
ایرانی و همینطور هوشمندی، نظم و دقت ایرانیان در گذشته است.
طرز تهیه چند نوع دم نوش و خواص آنها
در بین دمنوش ها خصوصا برای ما ایرانی ها بطورکلی می توان گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی دارد.
اما به جز چای معمولی دمنوش های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آنها درمان بیماری های متعددی را موجب می شوند.
دمنوش گل گاوزبان
خواص: آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوای جنسی
طرز تهیه: ۴ قاشق چایخوری گل گاوزبان یا ۱ قاشق سنبل طیب بعلاوه ۱ عدد لیموعمانی
دمنوش بادرنجبویه (طبیعت بسیارگرم)
خواص: در بعضی مزاج ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز، تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آرام بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان (گیاه مورد
علاقه حضرت علی (ع))
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
تذکر: افرادی که دچار فشار خون هستند با احتیاط مصرف کنند.
دمنوش نعنا یا پونه (طبیعت گرم)
خواص: ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان
سرماخوردگی
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)
خواص: گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، مدر (ادرارآور)، ضد عفونت کلیه، ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام و سرما خوردگی، آسم، سیاه سرفه تقویت کننده بدن، مقوی
معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا
طرز تهیه: ۲ قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش گلپر (طبیعت گرم و خشک)
خواص: تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال، تقویت کننده قوه جنسی کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)
خواص: اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون
طرز تهیه: آلبالو رسیده بدون دم ۲۰۰ گرم + ۴ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش دارچین و زنجبیل
خواص: این نوشیدنی برای تسکین دردهای دوران پریود خانم ها بسیار مفید است.
طرز تهیه: چوب دارچین خرد شده یک قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چایخوری پودرآن + ۳ لیوان آب جوش ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد،
در زمان مصرف بهتر است با کمی عسل شیرین شود.
دمنوش پونه کوهی و آویشن
خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود خانم ها بسیار مناسب است.
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری آویشن + یک قاشق غذاخوری پونه + ۳ لیوان آب جوش (بهتراست در زمان مصرف با عسل شیرین شود)
دمنوش میوه گل نسترن (طبیعت گرم)
خواص: این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد
کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد
ایین آورنده فشار خون و قندخون، سرشار ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال
طرز تهیه: میوه گل نسترن (۱۵ عدد) در یک قوری (۲ لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کرد میل شود.
دمنوش گـل گـاو زبـان- سنبل طیب:
ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرّباخوری؛ لیموعمّانی،۱عدد.
خواص: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل
طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنسی) را نیز تقویت می کند
دمنوش بابونه:
ترکیبات: بابونه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است. ضدّ بلغم و صفرا و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقویّ آنها و شستشودهنده
بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلّی سیستم عصبی است وعلاوه برآن، ضدّ تب، ضدّ انگل، ضدّ یبوست و اشتهاآور است
دمنوش دارچین:
ترکیبات: دارچین، چندقلم آسیاب نشده.
خواصّ: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرّک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواصّ نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی،
تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است. دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتهاآور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند. جالب است که
بدانید طبق نظر اطبّای قدیم، اثر مثبت دارچین براعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است. زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند محرک اعصاب، ضد وسواس
و جنون، مؤثر در درمان ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده
طرز تهیه: چند قلم دارچین + ۲ لیوان آب چوش + نبات
دمنوش زنجبیل:
ترکیبات: زنجبیل قلم(نکوبیده)، ۲قطعه متوسّط.
خواصّ: زنجبیل، طبیعتی گرم و خشک دارد و ضدّ بلغم و صفرا، بالابرنده قوی فشارخون، مقوّی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد ّرطوبت مزاج،
خونساز، ضدّ درد مفاصل، تقویت کننده قوّه باه، مقوّی دستگاه گوارش، حل کننده سـنـگ هــای صـفراوی، ضدّ مسمومیت های غذایی، درمان کننده بسیار خوبِ تب مالت و
ضدّ سرطان می باشد. نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی شود
دمنوش آویشن:
ترکیبات: آویشن،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: آویشن با طبیعتی معتدل، ضدّ صفرا، بالابرنده فشارخون، مقوّی اعصاب و افزاینده قدرت بینایی است و در رفع التهاب های مزمن روده بزرگ، دفع انگل های گوارشی،
افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.آویشن، کلیه را شستشومی دهد؛ رطوبت بدن را دفع می کند؛ غلظت خون را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرفه و آسم
موثر است
رفع کولیتهای مزمن، مدر ( ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم، اشتهـارآور، کاهش دهنده غلظت خون، تقویت بینایی
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش اکلیل کوهی(رُزماری):
ترکیبات: اکلیل کوهی،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: اکلیل کوهی که برخی آن را«گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضدّ صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضدّ
دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوّی معده، ضدّ دردهای روماتیسمی، استخوانی وکمری و حل کننده سنگ های صفراوی است
دمنوش گزنه:
ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است. این گیاه، ضدّ صفرا و سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛
چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.گزنه، همچنین، ضدّ سرطان، ضدّ خونریزی، زیادکننده شیرمادر، برطرف کننده
خستگی، ضدّ ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.
دمنوش مرزنجوش:
ترکیبات: مرزنجوش،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: آرام بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردردهای، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور
طرز تهیه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش براعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز، بی خوابی
نموده است. این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آورخود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثراست و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضدّ نفخ و ورم معده، ضدّ اسهال و
اشتهاآور کاربرد دارد
دمنوش اسطوخودوس:
ترکیبات: اسطوخودّوس،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم وخشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها ازجمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد.
این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است
دمنوش بهارنارنج:
ترکیبات: بهارنارنج،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز واعصاب، شادی بخش و اشتهاآور است.
چای کوهی(چای پشمی):
ترکیبات: چای کوهی،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضدّ آلرژی و حسّاسیت، مقوّی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است
چای ترش(چای مکّه یا چای گُجرات):
ترکیبات: چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد. مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا
این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید
با غذا آب بخوریم یا نخوریم؟
آیا مایعات می تواند باعث مشکلات در هضم شود
بدون شک در مورد مزایای نوشیدن مایعات به اندازه کافی هر روز بیان می شود. با این حال، برخی ادعا می کنند که که نوشیدن آب در وعده های غذایی یک ایده بد است.
در زیر سه تا از شایع ترین استدلال مورد استفاده برای این ادعا که مایعات همراه با غذا برای هضم شما بد هستند. آورده می شود
- الکل و نوشیدنی های اسیدی تاثیر منفی بر بزاق دارد.
- برخی استدلال می کنند که نوشیدن نوشابه های اسیدی یا الکلی با وعده های غذایی سبب خشک شدن بزاق می شود و آن هضم غذا برای بدن را مشکل تر می کند.
- الکل باعث کاهش جریان بزاق 10 - 15 ٪ در هر واحد از الکل می شود.
آب، اسید معده و آنزیم های گوارشی
بسیاری ادعا می کنند که آب آشامیدنی با وعده های غذایی سبب رقیق شدن اسید معده و آنزیم های گوارشی شده و هضم غذا را برای بدن مشکل تر می کند.
مایعات و سرعت هضم
نوشیدن مایعات همراه با غذا سرعت خروج غذاهای جامد از معده را افزایش می دهد و لذا زمان وعده های غذایی با اسید معده و آنزیم های گوارشی کاهش یافته و در نتیجه
هضم غذا ضعیف می شود. ولی هیچ پژوهش علمی آن را پشتیبانی نمی کند.
در برخی از موارد مایعات می تواند سبب بهبود هضم شود
مایعات به شکستن تکه های زیادی از غذا کمک می کند و آن را آسان تر برای پایین رفتن از مری و معده می کند. آنها همچنین به حرکت مواد غذایی کمک می کند و از نفخ
و یبوست جلوگیری می کند.
علاوه بر این، معده شما آب، همراه با اسید معده و آنزیم های گوارشی را در طول هضم غذا ترشح می کند. در واقع، این آب برای ترویج عملکرد مناسب این آنزیم ها مورد
نیاز است.
آب ممکن است اشتها و مصرف کالری را کاهش دهد
آب قابل شرب با وعده های غذایی نیز می تواند به شما در سیگنال های گرسنگی و سیری کمک کند. این می تواند از پرخوری جلوگیری کند و حتی ممکن است به کاهش وزن کمک
کند.
علاوه بر این، یک تحقیق 12 هفته ای نشان داد که شرکت کنندگانی که قبل از هر وعده غذایی 17 اونس (500 میلی لیتر) آب نوشیدند 4.4 پوند (2 کیلوگرم) بیش از کسانی
که ننوشیدند وزن از دست دادند.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که آب آشامیدنی ممکن است سرعت سوخت و ساز شما را در حدود 24 کالری برای هر 8 اونس (500 میلی لیتر) که مصرف می کنید افزایش دهد.
بدن برای رساندن دمای آب به درجه حرارت خودش کالری مصرف می کند و این به کاهش وزن در رژیم لاغری کمک می کند. در نهایت، این مهم است که توجه داشته باشید که عمدتاً
نوشیدنی شما آب باشد و نوشیدنی های دارای کالری نباشد در یک مطالعه مردمی که نوشیدنی های شیرین، شیر یا آب میوه همراه با غذا نوشیدند کالری دریافتی آنها 15/8
درصد بالاتر بود.
برخی از افراد نباید با وعده های غذایی مایعات مصرف کنید
برای اکثر مردم، نوشیدن مایعات همراه با غذا به خاطر اثرات منفی ان بر هضم غذا مناسب نیست. اگر شما از بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) رنج می برید مایعات
همراه با غذا برای شما مناسب نیست.
دلیلش این است که مایعات حجم معده را اضافه می کند که این می تواند فشار معده را افزایش دهد به طور مشابه یک وعده غذایی بزرگ هم برای افراد GERD می تواند به
منجر رفلکس اسید شود.
نکته:
اگر مصرف مایعات همراه با غذا برای شما دردناک است و یا شما احساس نفخ یا بدتر شدن می کنید و یا با نوشیدن مایعات قبل یا بین وعده های غذایی دچار ریفلاکس معده
می شوید بین وعده ها اب مصرف نکنید در غیر این صورت، هیچ شواهدی وجود ندارد که شما باید از نوشیدن مایعات با وعده های غذایی جلوگیری کنید. توجه داشته باشید
که آب بهترین است و نوشیدن آن در بین وعده هایی غذایی بستگی به احساس شما در بدتر شدن شما با نوشیدن آب همراه غذا دارد.